Over Caroline Pontvuijst              carolineklein250jpg

Caroline Pontvuijst is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden, afstudeerrichting Bedrijfsrecht. Tijdens haar studie kwam zij in aanraking met het verzekeringsrecht en dat sprak haar zo aan, dat zij zich hierin is gaan specialiseren.

Eerst heeft Caroline geruime tijd als (senior) schadebehandelaar bedrijfs-en beroepsaansprakelijkheid gewerkt bij grote internationale verzekeraars en later werd zij hoofd van de schade afdeling. Na bijna 11 jaar management vond zij het tijd voor een nieuwe stap.

Eind 2011 koos Caroline voor de functie van bedrijfsjurist. Dit gaf haar een verdieping van de juridische kennis en tegelijkertijd een verbreding van de horizon. In die hoedanigheid adviseerde zij de directie (NL en UK) en de afdelingen schade, acceptatie, marketing/sales, IT en HR. Uiteraard behoorden ook de corporate governance van het bedrijf en de B to B contracten tot haar taken. Een aantal jaren later kwam hier het juridisch advies ten behoeve van het Duitse (branche) kantoor bij. Door haar internationale ervaring beschikt Caroline  over een goede beheersing van de Engelse en Duitse taal, haar Frans is op intermediate niveau.

Naast haar werkzaamheden bij de internationale verzekeraars heeft Caroline nog diverse nevenfuncties bekleed. Zo was zij jarenlang (t/m 2018 ) voorzitter van de juridische commissie van de VNAB, lid van de examencommissie van SEA, lid van de juridische commissie van het Verbond van Verzekeraars, alsmede (tot op heden) lid van de geschillencommissie van het Verbond.